1. Home
  2. Facturen
  3. Facturatie klus uurtje-factuurtje

Facturatie klus uurtje-factuurtje

Factureren binnen Stella doe je eenvoudig via de pagina “Factuurlijst”. Om hier te komen klik je in het hoofdmenu op het icoon met de naam “Factuurlijst” of je maakt gebruik van de toetsen combinatie “CTRL + 5”

Klussen die worden gedaan op basis van uurtje-factuurtje kunnen alleen worden gefactureerd als er werkregistratie op de klus is geschreven. Dit kan op een aantal manieren.

  • Je kan direct vanuit de klus factureren door links in het actie menu op de knop “Klus Factureren” klikken.
  • Je kan vanaf de Factuurlijst pagina rechts onderin op de plus knop klikken, vervolgens selecteer je “Klus factureren” onder “Type Factuur” en selecteer je de klus die je (deels) wilt factureren onder “Klus”.
  • Je kan vanaf de Factuurlijst pagina links in het actie menu op “Klus Factureren” klikken, je hoeft nu alleen nog de juiste klus te selecteren.
  • Klik vervolgens op “Doorgaan”.

Je komt nu terecht op de pagina waar je de factuur kunt gaan maken. Alle werkregistraties die vanuit de klus beschikbaar zijn kunnen hier worden geselecteerd. Alleen de geselecteerde regels worden meegenomen op de factuur. Je kunt hierbij direct aangeven welk btw-tarief er per regel gehanteerd moet worden. Het btw-tarief wat hier staat is het tarief dat je in Voorkeuren onder btw-tarieven als standaard hebt aangevinkt.

In het veld “Opmerking” is er ruimte voor het plaatsen van een bericht aan je klant dat op de Factuur verschijnt. De datum, het e-mail adres van de klant en de betalingstermijn worden voor je ingevuld (als je het e-mail adres van je klant in Stella hebt ingevoerd).

Als er minimaal een regel is aangevinkt en de factuur is opgeslagen verschijnt de knop “Controleren en versturen” bovenin het scherm. Deze knop brengt je naar een voorbeeld van je factuur zoals deze er uit ziet als je hem download of naar je klant verstuurd via email.

Totdat de factuur gedownload of verstuurt is blijft deze in concept staan en zal de factuur nog geen definitief nummer krijgen.

Laatste bewerking 26 april 2022

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen