1. Home
  2. Facturen
  3. Facturatie klus vaste aanneemsom

Facturatie klus vaste aanneemsom

Factureren binnen Stella doe je eenvoudig via de pagina “Factuurlijst”. Om hier te komen klik je in het hoofdmenu op het icoon met de naam “Factuurlijst” of je maakt gebruik van de toetsen combinatie “CTRL + 5”

Klussen die worden gedaan op basis van een vaste aanneemsom kunnen direct bij het begin van de klus worden gefactureerd op basis van een percentage wat je vooraf met jouw klant hebt afgesproken. Dit kan op een aantal manieren

  • Je kan direct vanuit de klus factureren door links in het actie menu op de knop “Klus Factureren” klikken.
  • Je kan vanaf de Factuurlijst pagina rechts onderin op de plus knop klikken, vervolgens selecteer je “Klus factureren” onder “Type Factuur” en selecteer je de klus die je (deels) wilt factureren onder “Klus”.
  • Je kan vanaf de Factuurlijst pagina links in het actie menu op “Klus Factureren” klikken, je hoeft nu alleen nog de juiste klus te selecteren.
  • Klik vervolgens op “Doorgaan”.

Je komt nu terecht op de pagina waar je de factuur kunt gaan maken. De datum, het e-mail adres van de klant en de betaaltermijn worden voor je ingevuld (als je het e-mail adres van je klant in Stella hebt ingevoerd). In het veld “Opmerking” is er ruimte voor het plaatsen van een bericht aan je klant dat op de Factuur verschijnt.

Onder “Factuurregels” Kan je een bedrag of percentage invullen t/m 100% of het volledige bedrag wat in de gerelateerde offerte/klus staat. Rechts bovenin het scherm kan je zien hoeveel procent je al hebt gefactureerd over de klus. Mocht je tegen verschillende BTW tarieven factureren, dan kan je meerdere factuurregels toevoegen en per regel het BTW tarief aanpassen.

Als er minimaal één factuurregel is ingevoerd en de factuur is opgeslagen verschijnt de knop “Controleren en versturen” bovenin het scherm. Deze knop brengt je naar een voorbeeld van je factuur zoals deze er uit ziet als je hem download of naar je klant verstuurd via email.

Totdat de factuur gedownload of verstuurt is blijft deze in concept staan en zal de factuur nog geen definitief nummer krijgen.

Als je kilometervergoeding berekent aan je klant dan zullen de geschreven kilometers als meerwerk zijn gemarkeerd in je klus. je kunt deze factureren door bovenstaande stappen te doorlopen alleen in plaats van “Klus factureren” selecteer je “Meerwerk factureren”.

Laatste bewerking 26 april 2022

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen