1. Home
  2. Kilometers
  3. Rit toevoegen

Rit toevoegen

Het toevoegen van een nieuwe rit aan Stella doe je heel eenvoudig via de pagina “Kilometers”, om hier te komen klik je links binnen het beeldscherm in de navigatiebalk op het icoon met de naam “Kilometers” of je maakt gebruik van de toetsen combinatie “CRTL + 6”

Nadat je een auto aan Stella hebt toegevoegd via de autobeheer module kan je de gemaakte kilometers voor deze auto registreren.

Klik hiervoor binnen de “Kilometers” module op het kenteken van de auto waarvoor je de kilometers wilt schrijven. Als je maar één auto in Stella registreert staat deze standaard open zodra je de Kilometers module opent.

Klik om een rit te registreren links in het actie menu op de knop “Rit registreren” of klik rechts onderin het scherm op de plus knop.

Ritregistratie op auto’s waarvoor een sluitende ritregistratie moet worden bijgehouden worden berekend op basis van de eindstand in je auto. Mocht je dus een retour rit rijden dan zal Stella op basis van je eindstand (KM eind) en de beginstand (“KM start” de laatst ingevoerde eindstand) 2  ritten noteren (A naar B en B naar A).

Ritregistratie op auto’s waarvoor geen kilometer stand hoeft worden bijgehouden voor de belastingdienst en dus voornamelijk gebruikt worden voor het doorrekenen van benzine kosten aam je klant, kunnen worden geschreven met het aantal gereden kilometers. Je hebt hiervoor dus geen eindstand nodig, je hoeft alleen maar te weten hoeveel kilometer je hebt gereden.

  • Startpunt: de plek waar je met de auto vertrekt
  • Eindpunt: de plek waar je met de auto aankomt.
  • Retour/Enkele reis: bij de optie retour zal Stella automatisch 2 ritten registeren, één rit van het beginpunt naar het eindpunt en één rit van het eindpunt terug naar het beginpunt.  De gemaakte kilometers voor deze retour rit zullen gelijk verdeeld worden over de twee registraties. Bij een enkele reis worden de ingevulde waarden direct aan de rit registratie toegevoegd.
  • Klus:  klussen waar op dit moment actief aan gewerkt wordt zijn beschikbaar in dit drop-down menu.  Je kan hierdoor gemaakte ritten direct op de klus van je klant schrijven zodat je de gemaakte kosten mee kan nemen in je facturatie (op basis van de voor die klus afgesproken kilometervergoeding). Je hebt ook de optie om hier “niet voor klus” te selecteren,  dit zijn zakelijke ritten zonder actieve klus, denk hier bijvoorbeeld aan acquisitie van nieuwe klanten, onderhoud aan de auto, etc.
  • Datum: de datum waarop de rit is gereden.
  • Als alle velden zijn ingevuld kan er op de knop “Rit invoeren” worden geklikt.

Laatste bewerking 25 april 2022

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen