1. Home
  2. Klussen
  3. Klus Uurtje-factuurtje

Klus Uurtje-factuurtje

Klussen zijn te bereiken door links binnen het beeldscherm in de navigatiebalk op het icoon met de naam “Kluslijst” te klikken of je maakt gebruik van de toetsen combinatie “CRTL + 4”

Zodra een offerte is geaccepteerd (handmatig aangegeven door jou of direct door de klant via de verzonden e-mail), dan maakt Stella hiervan een klus. Deze klus neemt de basisgegevens over van de offerte.

Als je de klus opent zie je bovenin het scherm “Werkregistratie” met daaronder een knop “werkregistratie toevoegen”, of je klinkt rechts onderin de pagina op de plus knop. Door op één van beide knoppen te klikken verschijnt er een drop down waarin je jouw werkzaamheden of materialen op de klus kan schrijven. Je hebt beschikking over alle verkooptarieven uit je Tarieven lijst en de tarieven/kosten die je los op je offerte hebt geschreven. Begin met typen in het “Omschrijving werkzaamheden of materialen” veld en je ziet vanzelf de juiste regels verschijnen. Mocht je hier een verkooptarief of kosten schrijven die niet in je Tarieven lijst staan, maar die je op een later moment nog een keer wilt gebruiken, dan kan je “Toevoegen aan tarieven lijst” aanzetten (links onderin het “Werkregistratie toevoegen” menu. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als een adressenboek bij de bank bijvoorbeeld. Als het verkooptarief al bestaat dan hoef je alleen nog maar de hoeveelheid en de datum in te vullen waarop je dit werk hebt verricht. Klik op toevoegen om de werkregel definitief te maken.

Geschreven werkregistratie regels binnen een uurtje-factuurtje klus kunnen altijd worden verwijderd en opnieuw ingevoerd. Dit kan tot op het moment dat de regel is gefactureerd aan de klant.

De geschreven werkregistratie regels en/of materiaal kosten kunnen vervolgens per regel worden gefactureerd aan de klant. Dit doe je door vanuit de klus in het menu aan de linkerkant van je scherm op knop “Klus factureren” te klikken. Of door direct naar de “Factuurlijst” module te navigeren (CTRL + 5) en hier de klus te selecteren door op “Klus factureren” te klikken aan de linkerzijde van het scherm en vervolgens de juiste klus te selecteren via het drop down menu. Je kan ook rechts onderin de pagina op de plus knop klikken en vervolgens “klus factureren” selecteren.

Laatste bewerking 9 november 2022

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen