1. Home
  2. Klussen
  3. Klus Vaste Aaneemsom

Klus Vaste Aaneemsom

Klussen zijn te bereiken door links binnen het beeldscherm in de navigatiebalk op het icoon met de naam “Kluslijst” te klikken of je maakt gebruik van de toetsen combinatie “CRTL + 4”

Zodra een offerte is geaccepteerd (handmatig aangegeven door jou of door de klant direct in de e-mail), dan maakt Stella hiervan een klus. Deze klus neemt de basisgegevens over van de offerte, samen met de calculatie. Deze calculatie is de basis voor je facturatie. Je kunt ervoor kiezen om niets te schrijven op dit project en enkel de calculatie (in delen) te factureren. Toch kan het handig zijn je werk te registreren. Daarmee zie je hoeveel winst je nu echt op het project hebt gemaakt. Daarnaast kan het een goede basis zijn om bepaald werk als meerwerk te factureren aan je klant.

Als je de klus opent zie je bovenin het scherm “Invoer werkregistratie”. Dit is waar je verkooptarieven schrijft op je klus. Je hebt beschikking over alle verkooptarieven uit je verkoopbibliotheek en daarnaast zijn de regels uit je calculatie zichtbaar. Begin met typen en je ziet vanzelf de juiste regels verschijnen. Mocht je hier een verkooptarief schrijven die niet in je verkoopbibliotheek staat, maar die je op een later moment nog een keer wilt gebruiken, dan kan je onder het verkooptarief invoerveld de box “Toevoegen aan verkoopbibliotheek” aanvinken. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als een adressenboek bij de bank bijvoorbeeld. Als het verkooptarief al bestaat dan hoef je alleen nog maar de hoeveelheid en de datum in te vullen waarop je dit werk hebt verricht. Klik op toevoegen om de werkregel definitief te maken.

Geschreven werkregistratie regels binnen een vaste aanneemsom klus kunnen altijd worden verwijderd en opnieuw ingevoerd. Dit kan tot op het moment dat de klus is afgerond en gearchiveerd.

Als de klus is aangemaakt op basis van een offerte, dan kan je onder het werkregistratie veld de specificaties van de offerte zien. Hier zie je wat je hebt gecalculeerd. Daaronder zie je hoeveel werk je inmiddels al hebt geschreven en daaronder de balans. Deze balans laat je zien of je binnen de calculatie bent gebleven of dat je juist meer hebt gewerkt dan afgesproken.

Mocht je extra werk buiten je calculatie hebben uitgevoerd dan kan het zijn dat je dit kunt factureren als meerwerk. In dat geval klik je in het verkooptarief op het vinkje meerwerk. Op het moment dat er meerwerk is geschreven op een Klus verschijnt in het actie menu aan de linkerkant van de pagina een knop “Meerwerk factureren”. Via deze knop kom je direct terecht in de meerwerk factuur waarin alle meerwerk regels van de klus in zijn opgenomen. Je factureert meerwerk dus los van de afgesproken vaste aanneemsom.

Onthoud dat bij een vaste aanneemsom de calculatie altijd als basis dient voor facturatie. De regels die je hierop schrijft zullen dus niet los verschijnen bij het factureren.

Updated on februari 6, 2021

Was this article helpful?

Related Articles