1. Home
  2. Klussen
  3. Klus Vaste Aaneemsom

Klus Vaste Aaneemsom

Klussen zijn te bereiken door links binnen het beeldscherm in de navigatiebalk op het icoon met de naam “Kluslijst” te klikken of je maakt gebruik van de toetsen combinatie “CRTL + 4”

Zodra een offerte is geaccepteerd (handmatig aangegeven door jou of direct door de klant via de verzonden e-mail), dan maakt Stella hiervan een klus. Deze klus neemt de basisgegevens over van de offerte, samen met de calculatie. Deze calculatie is de basis voor je facturatie. Je kunt ervoor kiezen om niets te schrijven op dit project en enkel de calculatie (in delen) te factureren. Toch kan het handig zijn je werk te registreren. Daarmee zie je hoeveel winst je nu echt op het project hebt gemaakt. Daarnaast kan het een goede basis zijn om bepaald werk als meerwerk te factureren aan je klant.

Als je de klus opent zie je bovenin het scherm “Werkregistratie” met daaronder een knop “werkregistratie toevoegen”, of je klinkt rechts onderin de pagina op de plus knop. Door op één van beide knoppen te klikken verschijnt er een drop down waarin je jouw werkzaamheden of materialen op de klus kan schrijven. Je hebt beschikking over alle verkooptarieven uit je Tarieven lijst en de tarieven/kosten die je los op je offerte hebt geschreven. Begin met typen in het “Omschrijving werkzaamheden of materialen” veld en je ziet vanzelf de juiste regels verschijnen. Mocht je hier een verkooptarief of kosten schrijven die niet in je Tarieven lijst staan, maar die je op een later moment nog een keer wilt gebruiken, dan kan je “Toevoegen aan tarieven lijst” aanzetten (links onderin het “Werkregistratie toevoegen” menu. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als een adressenboek bij de bank bijvoorbeeld. Als het verkooptarief al bestaat dan hoef je alleen nog maar de hoeveelheid en de datum in te vullen waarop je dit werk hebt verricht. Klik op toevoegen om de werkregel definitief te maken.

Geschreven werkregistratie regels binnen een vaste aanneemsom klus kunnen altijd worden verwijderd en opnieuw ingevoerd. Dit kan tot op het moment dat de klus is afgerond en gearchiveerd.

Als de klus is aangemaakt op basis van een offerte, dan kan je onder het werkregistratie veld de specificaties van de offerte zien. Hier zie je wat je hebt gecalculeerd. Daaronder zie je hoeveel werk je inmiddels al hebt geschreven en daaronder de balans. Deze balans laat je zien of je binnen de calculatie bent gebleven of dat je juist meer hebt gewerkt dan afgesproken op de offerte.

Mocht je extra werk buiten je calculatie hebben uitgevoerd dan kan het zijn dat je dit kunt factureren als meerwerk. In dat geval kan je op de geschreven regel onder het kopje meerwerk de slider op actief zetten. Op het moment dat er minimaal één regel als meerwerk is aangegeven op een Klus verschijnt in het actie menu aan de linkerkant van de pagina een knop “Meerwerk factureren”. Via deze knop kom je in de facturatie module terecht met de klus en de optie “meerwerk factureren” al ingevuld, klik op de knop “Doorgaan”. Je komt nu in de Meerwerk factuur terecht waarin alle meerwerk regels van de klus in zijn opgenomen. Je factureert meerwerk dus los van de afgesproken vaste aanneemsom.

Onthoud dat bij een vaste aanneemsom de calculatie altijd als basis dient voor facturatie. De regels die je hierop schrijft zullen dus niet los verschijnen bij het factureren.

Laatste bewerking 9 november 2022

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen