Kosten

Je voegt een nieuw verkooptarief voor het type “arbeid” in door links op de pagina in het “Acties” menu op de knop “nieuw verkooptarief” te klikken.

Of alternatief door rechts onderin de pagina op de plus knop te klikken.

In het dorp down dat nu opent heb je de mogelijkheid om nieuwe verkooptarieven toe te voegen. Bij het aanmaken van een nieuwe verkooptarief staat standaard het type “Arbeid” geselecteerd. Voor het schrijven van een nieuwe kosten post moet je waar er staat “Type tarief” dus “Kosten” selecteren.

Hier zijn drie velden die ingevuld kunnen worden. maar alleen de eerste twee zijn verplicht.

  • Nieuw verkooptarief = de naam die je aan het verkooptarief wil geven.
  • Inkoopbedrag excl. BTW = De prijs die jij betaalt of wilt rekenen aan je klant (als je geen gebruik maakt van het opslag veld).
  • Opslag = een percentage van het inkoopbedrag dat boven het bedrag dat in het inkoopbedrag veld wordt geschreven zodra dit verkooptarief op een offerte, klus of factuur wordt gebruikt. Als je hier niks invult wordt het opslag percentage automatisch op 0% gezet.

Laten we bijvoorbeeld stellen dat je een zak van 25 KG cement inkoopt voor 8 euro, maar omdat je dit zelf ophaalt en naar de klant transporteert reken je hier 10% opslag voor.

Als je dit verkooptarief nu selecteert op een offerte, klus of factuur zal daar een bedrag van 8.80 euro staan voor 1 zak van 25 KG.

Voor meer informatie over het gebruik van verkooptarieven in Stella klik je hier

Laatste bewerking 10 maart 2024

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen