1. Home
  2. Tarieven
  3. Wat zijn verkooptarieven en hoe gebruik ik ze?

Wat zijn verkooptarieven en hoe gebruik ik ze?

De Tarieven pagina is te bereiken door links binnen het beeldscherm in de navigatiebalk op het icoon met de naam “Tarieven” te klikken of je maakt gebruik van de toetsen combinatie “CRTL + 7”

De verkooptarieven die je aanmaakt binnen Stella zijn de bouwstenen voor de rest van het traject dat je met je klant doorloopt (van het maken van je offerte tot en met factureren). In het kort zijn verkooptarieven niets anders dan tarieven (bijv. p/u) en/of materiaal kosten. Je vult dus altijd een omschrijving van het tarief en een bedrag in. Binnen offertes kun je hier ook aantallen aan toevoegen. In een klus kun je ook nog de datum waarop je deze werkzaamheden hebt uitgevoerd invullen. Om je werk snel te registreren en overzichtelijke offertes te kunnen maken, zorgt Stella ervoor dat je verkooptarieven kunt opslaan. Op deze manier vul je vanzelf je Tarieven module en hoef je steeds minder gegevens in te vullen. We zullen hier een paar voorbeelden laten zien om het gebruik van Verkooptarieven duidelijk te maken.

Als je per uur of per dagdeel rekent dan kun je bij het aanmaken van je verkooptarief het bedrag wat je rekent koppelen aan een activiteit (een schilder rekent bijvoorbeeld 40 euro voor een uur schilderwerk). Een mogelijk “nieuw verkooptarief” zou er in dit geval dus uit kunnen zien als “Schilderwerk per uur” met een Bedrag (prijs per eenheid) van 40 euro. Deze regel kan vervolgens worden geselecteerd uit je Bibliotheek bij het maken van offertes en/of een klus.

Als je per vierkante meter rekent dan kun je bij het aanmaken van je verkooptarief dit bijvoorbeeld omschrijven als “werk per m2” en met de prijs die je rekent per m2 waar er wordt gevraagd om “Bedrag”. Mocht je dus een offerte willen maken voor 20 m2 stucwerk, dan hoef je alleen het verkooptarief vanuit je Bibliotheek toe te voegen aan je offerte en bij “aantal” 20 in te vullen. Stella berekent dan zelf de prijs voor 20 m2 en geeft deze weer op je offerte. Ook kun je op deze manier de prijzen van materiaal vast leggen. Dus bijvoorbeeld ‘”Badkuip” of “Verfbenodigdheden”

Verkooptarieven die je schrijft (als deze nog niet bestaan in de bibliotheek) op offertes kun je niet direct toevoegen aan de Tarieven module. Dit kan wel direct in de Tarieven module of als je werk aan het registreren bent op een klus. De verkooptarieven die je opgeeft in je offerte zijn altijd te selecteren in de klus die gemaakt wordt zodra de offerte is geaccepteerd (via het werkregistratie toevoegen menu). Zo heb je altijd de juiste verkooptarieven voorhanden met de overeengekomen prijzen.

Updated on november 9, 2022

Was this article helpful?

Related Articles