1. Home
 2. Veelgestelde vragen
 3. Vragen over de werkwijze in Stella

Vragen over de werkwijze in Stella

 • Ik heb een verkeerde offerte gemaakt en verstuurd. Wat nu?

  Ga naar de desbetreffende offerte onder de offertelijst en klik bovenin op ‘Offerte is afgewezen’. De offerte blijft dan bestaan met status afgewezen. Voer nu de wijzigingen door om de fout te herstellen en klik dan op opslaan. De offerte heeft dan weer de status concept. Je kunt deze nu weer net als een nieuwe offerte versturen.

 • Kan ik een standaard offerte gebruiken die ik steeds per klant aanpas?

  Ja dit kan! Dit doe je met de functie offerte dupliceren. Ons advies is om een kale offerte zonder calculatie te maken en deze als concept te laten staan. Als je deze offerte opent kun je gebruik maken van de functie offerte dupliceren. Klik hierop en selecteer de klant voor wie je de nieuwe offerte wilt gaan gebruiken. Je hoeft dan enkel de klantspecifieke aan te passen en je calculatie toe te voegen. 

  Ook kun je werken met een standaardcalculatie of standaardtarieven. Vul in dat geval je basisofferte hiermee aan en gebruik dan weer de dupliceer functie.

 • Kan ik een factuur aanpassen?

  Nee dit kan niet. Het is vanuit de belastingdienst niet toegestaan om bestaande facturen aan te passen. Daarom bieden we deze functie niet aan. Als je een verkeerde factuur hebt gemaakt, dan dien je hiervoor een creditfactuur te maken. Vervolgens kun je dan een nieuwe goede factuur opmaken.

  Wel zijn we bezig met een functie om, net als bij offertes, concepten te kunnen maken. 

 • Ik heb mijn factuur aan het verkeerde e-mailadres verstuurd. Wat nu?

  We zijn op dit moment bezig met de functie om een factuur opnieuw te kunnen versturen. Tot die tijd raden we je aan de factuur te downloaden en zelf te versturen via je eigen mail.

 • Ik wil liever geen calculatie meesturen naar de klant, maar enkel het totaalbedrag. Hoe doe ik dit?

  Als je een offerte aan het opstellen bent, zie je net boven het voorblad de functie staan: ‘Geen specificatie meesturen’. Je stuurt dan enkel het voorblad naar de klant. Het is dan wel belangrijk daar de totale prijs van je werk te benoemen, zodat de klant weet waar hij akkoord op geeft. Jouw calculatie in de offerte wordt wel meegenomen naar de klus en is de basis voor je facturatie. Je administratie is dus altijd op orde, zonder dat je je klant teveel inzicht hoeft te geven in je calculaties.

Laatste bewerking 3 december 2021

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen