1. Home
  2. Offertes
  3. Vaste aanneemsom

Vaste aanneemsom

Offertes is te bereiken door links binnen het beeldscherm in de navigatiebalk op het icoon met de naam “Offertes” te klikken of je maakt gebruik van de toetsen combinatie “CRTL + 3”

Klik binnen de offerte module links in het scherm op de knop “Offerte vaste aanneemsom maken” of selecteer de optie “vaste aanneemsom” in het drop down menu rechts boven in de pagina. Geef vervolgens een naam aan de offerte en selecteer uit het drop down menu de klant waar de offerte voor bedoelt is. Je kunt nu op de knop “Aanmaken” klikken.

Je bevindt je nu op de pagina waar je de offerte gaat maken. De contactgegevens die je eerder hebt opgegeven toen je de klant toevoegde aan Stella staan hier alvast voor je ingevuld. Je kunt deze gegevens hier, indien nodig, wijzigen of aanvullen voor je offerte (denk bijvoorbeeld aan het e-mailadres waar de offerte naar verstuurd moet worden).

Vervolgens kun je de offerte gaan opmaken. Er staat standaard één regel open voor het eerste onderdeel van je offerte. Rechtsonder deze regel staan twee rode knoppen. Hiermee kun je meerdere onderdelen en/of verkooptarieven toevoegen aan je offerte. Bij het klikken op de knop “verkooptarief toevoegen” wordt er een nieuw verkooptarief aan het huidige onderdeel toegevoegd. Bij het klikken op de knop “Onderdeel toevoegen” wordt er een nieuw onderdeel toegevoegd aan je offerte waaronder je weer nieuwe verkooptarieven kan toevoegen.

Voor meer informatie over verkooptarieven zie  https://kennisbank.stellahq.com/categorie/verkoopbibliotheek/

Onder de verkooptarieven zie je een voorbeeld van hoe je offerte er als document uit gaat komen te zien. Op de eerste voorbeeldpagina kun je onder de adresgegevens naar eigen smaak een bericht schrijven om de offerte toe te lichten. Ook kun je meerdere pagina’s toevoegen. De calculatie zal zichtbaar worden in een volgende stap. Helemaal onderin kun je bestanden toevoegen die je wilt meesturen met je offerte. Denk hierbij aan algemene voorwaarden of foto’s.

Als je alles hebt ingevuld kun je boven in de pagina op de knop “opslaan” klikken. Hiermee is de offerte veilig opgeslagen maar nog niet verstuurd, zodat je nog eventuele wijzigingen kan aanbrengen. Zodra je er zeker van bent dat de offerte verstuurd kan worden klik je boven in de pagina op de nieuw verschenen knop “controleer offerte”. Dit geeft je een overzicht van je gehele offerte met daarbij de optie deze als PDF op te slaan of om deze via e-mail direct naar je klant te versturen. Mocht je zeker willen weten dat je offerte er uit ziet zoals jij wilt, dan kun je deze ook eerst als test naar jezelf versturen. Klik hiervoor op de knop “verstuur als test naar mijzelf” links onder in het offerte controle scherm.

Als je ervoor kiest de offerte direct aan de klant te versturen via Stella, dan krijgt de klant een e-mail met jouw offerte en eventuele andere bijlages erin. De klant kan de offerte hier direct goedkeuren of afwijzen. Hiervan krijg je per e-mail bericht. Als de klant de offerte heeft goedgekeurd, maakt Stella hiervan direct een project waarop je je werk kunt registreren.

Updated on januari 23, 2021