1. Home
  2. Koppelingen
  3. Incasso met doorKees

Incasso met doorKees

Het kan zo zijn dat klanten jouw factuur niet betalen, ondanks het feit dat je ze herinneringen en aanmaningen hebt verstuurd (zie het artikel onder het kopje facturatie voor uitleg hierover). In dat geval kun je de factuur uit handen geven aan een incassobureau. Speciaal voor onze klanten hebben wij een koppeling met ZZP-ondersteuner doorKees met zeer gunstige voorwaarden voor jou als klant.

In het kort werkt het proces als volgt: Als eerste moet je de koppeling activeren. Dit doe je onder het kopje integraties -> doorKees. Je krijgt dan een korte uitleg van de werkwijze en de voorwaarden. Heb je deze geaccepteerd, dan is de koppeling live en kun je onbetaalde facturen doorzetten naar doorKees. Dit direct vanuit Stella. Je kunt de koppeling ook activeren door op de knop ‘Stuur naar incasso’ te klikken bij een factuur die nog niet is voldaan en waarvan de termijn van de aanmaning is verstreken (eerder verschijnt de knop niet bij de factuur).

Is de koppeling live? Dan zal na het klikken op ‘Stuur naar incasso’ het dossier worden doorgezet naar doorKees. Hier zitten jouw bedrijfs- en contactgegevens bij, de factuur en de verstuurde herinneringen en aanmaningen. Jij hoeft hiervoor niets te doen.

Een medewerker van doorKees zal contact met je opnemen om het dossier en de gegevens door te nemen. Vervolgens starten zij het incassotraject en houden je op de hoogte van het verloop hiervan. Is het traject succesvol? Dan zal doorKees aan jou het factuurbedrag overmaken en kun je de factuur op voldaan zetten. Is het incassotraject niet succesvol, dan zal doorKees je benaderen en bespreken wat de vervolgopties zijn voor een rechtsprocedure. Je kunt dan zelf kiezen of je dit proces in wilt gaan. Hieraan zijn dan vaak hogere kosten verbonden en doorKees zal je adviseren of het een juiste keuze is om dit te doen.

Speciaal voor onze klanten hanteert doorKees het zogenaamde ‘no-cure-no-pay’ principe. Is het traject niet succesvol, dan hoef je slechts 5 euro administratiekosten te betalen. Is het traject wel succesvol, dan hoef je zelfs niets te betalen, omdat doorKees haar kosten kan verhalen op jouw klant. Het is dus altijd raadzaam dit traject in te zetten.

Laatste bewerking 6 februari 2021

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen