1. Home
  2. Facturen
  3. Creditfactuur

Creditfactuur

Het kan voorkomen dat je een foutieve factuur hebt gemaakt. Hierin zijn eigenlijk twee hoofdvoorbeelden te vinden. Het kan zijn dat je teveel hebt gefactureerd, waardoor je alles of een deel zal moeten corrigeren of terugbetalen aan de klant. Daarnaast kan het zo zijn dat de gehele factuur verkeerd of onterecht is als gevolg van een administratieve fout. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een verkeerd referentienummer, verkeerde klant et cetera.

Het maken van een credit factuur doe je als volgt.

  • Je kan vanaf de Factuurlijst pagina rechts onderin op de plus knop klikken, vervolgens selecteer je “Creditfactuur maken” onder “Type Factuur” en selecteer je de factuur die je wilt crediteren onder “Factuur”.
  • Je kan vanaf de Factuurlijst pagina links in het actie menu op “Creditfactuur maken” klikken, je hoeft nu alleen nog de juiste factuur te selecteren.
  • Klik vervolgens op “Doorgaan”.

Je krijgt nu de Credit factuur te zien, dit is een exacte kopie van de factuur die je wilt crediteren alleen zijn alle bedragen negatief.

Je hebt de optie om een aantal referenties zoals het onderwerp aan te passen, dit is goed om te doen zodat je klant weet dat het om een Creditfactuur gaat.

Op het moment dat de Creditfactuur wordt gedownload of verstuurt, worden zowel de Creditfactuur als de eerder verzonden foutieve factuur op betaald gezet. Zodat deze niet meer zichtbaar zijn op je dashboard of in de factuurlijst.

Laatste bewerking 26 april 2022

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen