1. Home
  2. Facturen
  3. Een Klus factureren.

Een Klus factureren.

Stella geeft je de mogelijkheid om een klus zowel vanuit de Klus als vanuit de facturatie module te factureren.

Een klus op basis van een calculatie en een klus op basis van uurtje-factuurtje (met minimaal één werkregistratie regel) kunnen direct vanuit de klus zelf worden gefactureerd door in het actie menu op de knop “Klus factureren” te klikken.

Alternatief kun je naar “Openstaande facturen” gaan en hier in het actie menu aan de linkerzijde van de pagina op “Klus factureren” klikken.

Je moet dan alleen nog de klus selecteren waarover je wilt factureren.

Nadat je de klus hebt geselecteerd en op “Doorgaan” hebt geklikt wordt de concept factuur aangemaakt zodat je deze verder kunt inrichten.

De datum, het e-mail adres van de klant en de betaaltermijn worden voor je ingevuld. In het veld “Opmerking” is er ruimte voor het plaatsen van een bericht aan je klant dat op de Factuur verschijnt.

Uurtje-Factuurtje

Als je een klus factureert op basis van “uurtje-factuurtje” dan staan op deze pagina alle werkregistraties die je nog niet hebt gefactureerd.

Hier selecteer je alle regels die je aan je klant wilt factureren. Aan de rechterzijde kan per regel het gewenste BTW percentage selecteren. Het BTW tarief dat je in je profiel als standaard hebt gezet zal hier standaard ingevuld zijn.

Ook hier kun je via de knop “Kortingsregel toevoegen” korting geven aan je klant, voor meer informatie over korting klik je hier.

Ben je tevreden met je offerte, dan kun je deze versturen via de knop “Controleren en versturen” bovenaan de pagina.

Calculatie vaste aanneemsom

Als je een klus factureert op basis van een calculatie dan staat op deze pagina het totaal bedrag en het percentage van de klus dat al gefactureerd is.

Je selecteert hier geen werkregels, maar in plaats daarvan geef je een percentage van het totaalbedrag dat je wilt factureren.

Als je meerdere BTW tarieven gebruikt voor je klus dan zal Stella dit automatisch voor je opsplitsen.

Op de klus met het bedrag van 1599.00 staat bijvoorbeeld één regel met 9%BTW ter waarde van 119.00 euro. Als je deze klus in één keer voor 100% factureert splits Stella dit als volgt, met één regel ter waarde van 119.00 euro (9%) en één regel ter waarde van 1480.00 euro (21%).

Als we voor dezelfde klus maar 50% factureren, dan ziet dit er als volgt uit.

Hier wordt de helft van het totaal bedrag exclusief BTW genomen en gelijkwaardig uitgesplitst. In andere woorden, 50% van alle posten die 9% BTW hebben en 50% van alle posten die 21%BTW hanteren.

Ben je tevreden met je factuur, klik dan op de knop “Concept opslaan”.

En klik vervolgens op “Controleren en Versturen” om de Factuur te versturen of te downloaden.

Totdat de factuur gedownload of verstuurt is blijft deze in concept staan en zal de factuur nog geen definitief factuur nummer krijgen.

Laatste bewerking 7 april 2024

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen