1. Home
  2. Facturen
  3. Handmatige factuur

Handmatige factuur

Factureren binnen Stella doe je eenvoudig via de pagina “Factureren”. Om hier te komen klik je in het hoofdmenu op het icoon met de naam “Factureren” of je maakt gebruik van de toetsen combinatie “CTRL + 5”

Op de pagina Factureren staan bovenin het scherm 2 invoervelden. Je kunt hier gebruik van maken als je een klant wilt factureren zonder hiervoor een offerte/klus in Stella te hebben.

In het veld “Handmatige factuur” geef je het onderwerp van de factuur op.

In het veld “Klant” selecteer je de klant waarvoor de factuur bestemd is. Ondanks het feit dat je dus geen offerte of klus nodig hebt voor het versturen van een factuur, moet je wel de klant hebben toegevoegd via de “Klantenlijst” module.

klik vervolgens op de knop “Aanmaken”

Binnen de facturatie module is de snelkoppeling “Handmatige factuur maken” altijd beschikbaar onder het blauwe submenu dat zich aan de linkerkant van het scherm bevind.

Na op de knop “Aanmaken” te hebben geklikt kom je op de “Handmatige factuur” pagina terecht. Hier kun je jouw factuur specifiek maken voor je klant.

Het onderwerp van je factuur heb je al opgegeven bij het aanmaken van de handmatige factuur.

Als je bij jouw klant vooraf al een e-mailadres/contactpersoon hebt ingevuld, zal deze op de handmatige factuur ook automatisch in het “E-mailadres” veld ingevuld staan.

Hiernaast heb je mogelijkheid om de Factuurdatum, Betaaltermijn aan te passen en om een klantreferentie in te vullen.

In het “Opmerking” veld, kan je net als op reguliere facturen een bericht voor je klant meegeven.

Vervolgens kan je de factuur gaan specificeren in het “calculatie” onderdeel van de handmatige factuur.

Standaard staan één onderdeel en één werkregel al voor je open. Je kunt uiteraard via de knop “verkooptarief toevoegen” meerdere verkooptarieven aan een onderdeel toevoegen. Via de knop “onderdeel toevoegen” kan je meerdere onderdelen aan je factuur toevoegen, die elk weer van hun eigen verkooptarieven kunnen worden voorzien.

Mocht je de gemaakte specificatie niet mee willen sturen met je factuur, vink dan boven het calculatie onderdeel de box “Geen specificatie meesturen” aan.

Zodra je minimaal één onderdeel en één verkooptarief hebt ingevuld verschijnt bovenaan de pagina de knop “controleren”. Door op deze knop te klikken verschijnt een preview van de factuur zoals deze aan de klant zal worden verzonden. Als je de “Geen specificatie meesturen” box hebt aangevinkt zal je hier dus geen “specificatie” blad vinden met de onderdelen en verkooptarieven die je hebt gemaakt voor de handmatige factuur, alleen het totaal per btw tarief.