1. Home
  2. Facturen
  3. Losse Factuur

Losse Factuur

Factureren binnen Stella doe je eenvoudig via de pagina “Factuurlijst”. Om hier te komen klik je in het hoofdmenu op het icoon met de naam “Factuurlijst” of je maakt gebruik van de toetsen combinatie “CTRL + 5”

Klik links in het scherm in het actie menu op de knop “Losse factuur maken”, of klik rechts onderin het scherm op de plus knop en selecteer Losse factuur in het “Type Factuur” drop down menu.

In het veld “Klant” selecteer je de klant waarvoor de factuur bestemd is. Ondanks het feit dat je dus geen offerte of klus nodig hebt voor het versturen van een factuur, moet je wel de klant hebben toegevoegd via de “Klantenlijst” module.

klik vervolgens op de knop “Doorgaan”

Na op de knop “Doorgaan” te hebben geklikt kom je op de “Losse factuur” pagina terecht. Hier kun je jouw factuur specifiek maken voor je klant.

Geef rechts bovenin het onderwerp van je factuur op. Dit is een verplicht veld.

Als je bij jouw klant vooraf al een e-mailadres/contactpersoon hebt ingevuld, zal deze op de handmatige factuur ook automatisch in het “E-mailadres” veld ingevuld staan.

Hiernaast heb je mogelijkheid om de Factuurdatum, Betaaltermijn aan te passen en om een klantreferentie in te vullen.

In het “Opmerking” veld, kan je net als op reguliere facturen een bericht voor je klant meegeven.

Vervolgens kan je de factuur gaan opbouwen in het “Factuurregels” onderdeel van de factuur.

Standaard staat er één werkregel voor je open. Je kunt uiteraard via de knop “factuurregel toevoegen” meerdere regels aan je factuur toevoegen.

Mocht je de specificatie van alle individuele Factuurregels niet mee willen sturen met je factuur, vink dan boven het “Factuurregels” onderdeel de box “Geen specificatie meesturen” aan.

Zodra je minimaal één factuurregel en het onderwerp hebt ingevuld verschijnt bovenaan de pagina de knop “Controleren en versturen”. Door op deze knop te klikken verschijnt een preview van de factuur zoals deze aan de klant zal worden verzonden. Als je de “Geen specificatie meesturen” box hebt aangevinkt zal je hier dus geen “specificatie” blad vinden met de factuurregels die je hebt gemaakt voor de losse factuur, alleen het totaal per btw tarief genaamd (bijv.) Werkzaamheden 21%, Werkzaamheden 9% etc. met daar achter het totaal van alle opgetelde factuurregels per tarief.

Laatste bewerking 26 april 2022

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen